Więcej informacji
Erytrol zamiennik cukru
Erytrol jest stosowany jako zamiennik "białego cukru" - sacharozy. Może być używany nie tylko jako substancja słodząca, ale również jako składnik produktów o obniżonej wartości kalorycznej i zawartości cukru. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz słodzenia. Słodkość erytrolu wynosi ok 70-80% słodkości sacharozy. Jego smak jest najbardziej tożsamy z białym cukrem.
Sposób użycia
Stosować w taki sam sposób jak zwykły cukier
Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 100 g - w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Informacja dla alergików: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu