Więcej informacji
Ksylitol Fiński - Cukier Brzozowy
Ksylitol jest doskonałą alternatywą dla zwykłego cukru. Ma szerokie zastosowanie Ksylitol, który jest nazywany również „cukrem brzozowym” to naturalna substancja słodząca pozyskiwana z brzozy.
Cukier brzozowy nie powoduje wzrostu stężenia glukozy we krwi i ma niski indeks glikemiczny, dlatego świetnie nadaje się dla każdego, również dla osób zmagających się z cukrzycą, insulinoodpornością lub nadwagą. Jest o około 40% mniej kaloryczny niż tradycyjny cukier, dlatego nie musimy odmawiać sobie słodkich przyjemności.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal
Węglowodany: 100 g
Sposób użycia: Stosować w taki sam sposób jak zwykły cukier.
Kraj pochodzenia: Finlandia
Warunki przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje producenta: stosować w taki sam sposób jak zwykły cukier.
W nadmiernych ilościach może spowodować efekt przeczyszczający.