Kwas l-askorbinowy gatunek czysty do analizy. Rozpuszczalność w wodzie...
Askorbinian sodu w proszku.Rozpuszczalność: w wodzie: około 62...
Lanolina to popularny składnik wielu kosmetyków. Lanolina często używana...
aromatyczna przyprawa o lekko gorzkim smaku i korzenno-ziołowym...
dodatek do napojów i deserów. wykorzystywane do win i likierów. nadają...
korzenny, słodkawy smak i zapach. wykorzystywany do wypieków oraz mięs....
przyprawa idealna do sosów i gulaszu. intensywny zapach oraz wyjątkowy...
przyprawa stosowana do mięs i wędlin. idealnie dobrana mieszanka...
produkt ręcznie pakowany. produkt polski. idealna do ogórków.
wspiera walkę z nałogami. wspomaga zdrowie psychiczne. oddziałuje...
wpływa na metabolizm wapnia i magnezu. wspomaga funkcjonowanie komórek...
Berberyna wspiera utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu. Wspomaga...
wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby. wspomaga trawienie. wspiera...
zawiera starannie dobrane źródło witaminy C, nie zawiera konserwantów i...
starannie wyselekcjonowane źródło surowca, nie zawiera substancji...
Bicaps LibiFem to produkt przeznaczony specjalnie dla kobiet. Naturalne...
Suplement diety przeznaczony wyłącznie dla mężczyzn. Naturalne składniki...
Wykazuje pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy Wspomaga układ...
Wspomaga płodność u kobiet i mężczyzn Produkt odpowiedni dla wegetarian...
wspomaga prawidłowe funkcjonowanie serca. pomaga w utrzymaniu...
powszechnie znany jako silny antyoksydant chroni komórki organizmu przed...
pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. wspiera prawidłowe...
od setek lat stosowana w medycynie chińskiej wspiera układ...
wspomaga odporność organizmu. pomaga zachować dobre samopoczucie...
Miód jest produktem, którego właściwości doceniano na przestrzeni wieków. Już w czasach starożytnych Egipcjanie nazywali go "nektarem bogów" i stosowali m.in. do pielęgnacji, wypieku przysmaków, składania ofiar czy balsamowania ciał. Przez lata pszczeli nektar był używany w celu urozmaicenia smaku potraw, a także w celach zdrowotnych i kosmetycznych.
Kod produktu: 5902741001702
Producent: Dary Natury
Masa netto: 400 g
Ze względu na zawartość w miodzie wielu witamin i elektrolitów jego spożywanie pozytywnie oddziałuje na zachowanie równowagi wodno-elektrolitowej, stabilizację funkcjonowania układu nerwowego i regulację pracy serca. Miód obniża ciśnienie, wzmacnia układ odpornościowy, zwiększa odporność na stres, a nawet obniża ryzyko wystąpienia poważnych chorób - w tym nowotworów. Okazuje się, że jego spożywanie ma działanie przeciwbólowe i wpływa pozytywnie na samopoczucie, co może pomóc w leczeniu depresji. Trudno gojące się rany posmarowane miodem szybciej się regenerują, ze względu na jego bakteriobójczy charakter. Również kosmetyka znalazła zastosowanie dla tej substancji. Używanie go w rożnego rodzaju kremach i maseczkach pomaga leczyć trądzik oraz inne zmiany skórne, nawilża, ujędrnia i regeneruje naskórek, przyspiesza gojenie się popękanych fragmentów, a także działa odmładzająco, ze względu na zawartość witaminy A i E.
Aby miód nie utracił swoich właściwości i pozostał w pożądanej formie należy zadbać o jego właściwe przechowywanie. Szczelnie zamknięte słoiki lub inne opakowania chronią przed zanieczyszczeniami fizycznymi, chemicznymi i biologicznymi. Umieszczenie ich w suchym i zacienionym miejscu zapewnia długotrwałą przydatność do spożycia.
Każdy miód posiada określone właściwości i w zależności od pożądanego efektu możemy zdecydować się na jego różne gatunki. Jednym z nich jest miód wielokwiatowy. Jego łagodny i słodki smak z pewnością znajdzie zastosowanie w przygotowywaniu potraw, słodzeniu napojów, a także przypadnie do gustu dzieciom, które chętnie zstąpią nim spożywane słodycze. Miód wielokwiatowy wspomaga oczyszczanie się wątroby, reguluje pracę układu pokarmowego i układu krążenia. Spożywając go w stanie zmęczenia odżywiamy mięsień sercowy i pobudzamy go do efektywnej pracy. Zawarte w tym miodzie enzymy wzbogacają go we właściwości antybakteryjne, które pomagają w leczeniu przeziębień, a także działają profilaktycznie w okresie wzmożonych zachorowań.
Na szczególną uwagę zasługuje płynny miód, który powstaje zaraz po odwirowaniu miodu z plastrów. Ma on postać lejącego się płynu, może zawierać jednak naturalnie występujące grudki. Jego zastosowanie znajdujemy przy leczeniu chorób przewodu pokarmowego, m.in. wrzodów żołądka, a także w profilaktyce chorób układu krążenia. Płynny miód pszczeli może być stosowany przy przeziębieniach, zwłaszcza podczas bólu gardła. Jego formuła jest łatwa do spożycia i już w jamie ustnej zaczyna działać łagodząco. Dodając miód do potraw i napojów należy pamiętać o nie przekraczaniu temperatury 45 stopni C, ponieważ traci on wtedy wiele korzystnych właściwości.
Niezależnie od tego, na jaki rodzaj miodu się zdecydujemy z pewnością docenimy jego wszechstronne zastosowanie.