Zdrowa żywność Jest 56 produktów.

Co oznacza zdrowa żywność? Na to pytanie postaramy znaleźć odpowiedzieć w prezentowanej kategorii sklepu internetowego jakim jest właśnie zdrowa żywność. Najprościej można określić mianem zdrowej żywności produkty pozbawione sztucznych barwników, konserwantów i ulepszaczy produkowane według tradycyjnych metod bez użycia szkodliwych dla zdrowia ś...

Co oznacza zdrowa żywność? Na to pytanie postaramy znaleźć odpowiedzieć w prezentowanej kategorii sklepu internetowego jakim jest właśnie zdrowa żywność. Najprościej można określić mianem zdrowej żywności produkty pozbawione sztucznych barwników, konserwantów i ulepszaczy produkowane według tradycyjnych metod bez użycia szkodliwych dla zdrowia środków. Produkty określone mianem „super food” są coraz częściej stosowane w naszej diecie, ponieważ z każdym rokiem wzrasta świadomość na temat właściwego odżywiania. Chcemy być zdrowi przez długi czas, a sięganie po  zdrowe produkty daje witalność i energię do działania. Do zdrowej żywności możemy zaliczyć: nasiona Chia, jagody goji, oleje tłoczone na zimno np. z pestek dyni, syropy i soki z ekologicznych upraw oraz wiele innych produktów, które mają korzystne działanie dla zdrowia. Pamiętajmy, że jesteśmy tym co jemy, a zła dieta, pozbawiona odpowiednich środków odżywczych i stosowana latami  zawsze odzwierciedli kondycję całego organizmu. Dbajmy o najcenniejszy dar jakim jest zdrowie.

Więcej

Podkategorie

  • Herbaty

    Pod nazwą herbaty kryje się aromat, smak oraz odprężenie dla ciała i umysłu. Napar herbaty jest spożywany przez wszystkie narodowości świata, ponieważ zapewnia liczne korzyści dla organizmu.  Herbaty możemy podzielić na:  herbaty białe, herbaty zielone, herbaty czarne, herbaty czerwone oraz herbaty ziołowe, herbaty owocowe i herbaty owocowo – ziołowe. Walory smakowe herbat są zależne od rośliny oraz kraju pochodzenia.  Właściwości zdrowotne herbat ekologicznych są dostosowane do poszczególnych dolegliwości organizmu. Herbaty liściaste są najlepszym sposobem, aby w pełni poczuć smak i aromat poszczególnych roślin naparu. 

  • Kawy

    Kawa jest jedną z najpopularniejszych i najczęściej pijanych używek na całym świecie. Jej nazwa pochodzi od arabskiego słowa kawa i była już stosowana w I tysiącleciu p.n.e. w Etiopii.  Smak kawy oraz jej właściwości zawdzięczamy dzięki zawartości kofeiny, która m.in. przyśpiesza metabolizm oraz chroni przed rozwojem niektórych chorób. Bogactwo rodzajów kawy oferowanych przez poszczególne kraje często łączy się z tradycją.  Kawę uprawia się w pasie kawowym, który znajduje się pomiędzy zwrotnikiem Raka, a zwrotnikiem Koziorożca, gdzie panuje wyraźny okres wiosenno-letni.  Najlepsze kawy pochodzą z Etiopii, Kenii, Ugandy, Indii, Indonezji, Wietnamu oraz Brazylii, Kolumbii, Meksyku, Gwatemali i Kostaryki. Walory smakowe kawy zależą od jej pochodzenia oraz dodatków aromatycznych. Na smak czarnego napoju ma wpływ, także rytuał parzenia naparu, gdzie sięga się w głąb tradycji poszczególnych kultur. Kawa przetrwała wieki i nadal poprawia samopoczucie miliardom  kawoszy zwłaszcza o poranku. Czarna kawa, świeżo mielona, z dodatkiem cukru lub mleka to tylko kilka możliwości jej picia.  Nie bez przyczyny wzięło się zaproszenia na kawę bliskich nam osób, ponieważ spożywana w większym gronie smakuje jeszcze lepiej.

  • Nasiona i pestki

    Są małe i niepozorne. Kupujemy je głównie jako zdrowszy substytut chrupiących przekąsek, nie zdając sobie nawet sprawy z korzyści jakie dla naszego organizmu niesie takie chrupanie:). Ziarna i nasiona, bo o nich mowa, od tysiącleci cenione są za walory odżywcze, nazywane są pokarmem życia, nasiona to żywe jedzenie.

    Nasiona i pestki to prawdziwa bomba witaminowa, pełna substancji odżywczych i minerałów, oraz tłuszczy. Malutkie nasiona i pestki to zdrowa przekąska, która może wzbogacić nasz posiłek. Chrupiące nasiona chia, nasiona czarnuszki lub kozieradki to znakomity dodatek do deserów, produktów mlecznych oraz sałatek.  Nasiona i pestki posiadają pokłady zdrowych kwasów tłuszczowych, jednak należy przestrzegać zalecanej porcji. Nie należy przekraczać jednej garści danego rodzaju pestek lub nasion w codziennej diecie.  Pestki i nasiona to numer jeden w zdrowej żywności, są prawdziwym darem dla ludzi żyjących w dzisiejszych czasach gdzie markety są przepełnione żywnością wysokoprzetworzoną. Spożywanie nasion i pestek roślin to powrót do natury, ponieważ wzmacniają ciało i umysł, dając siłę do działania oraz poprawiają wygląd ciała, usprawniają metabolizm i eliminują stany chorobowe. 

  • Przyprawy ekologiczne

    Ekologiczne przyprawy wzbogacają smak i aromat Państwa potraw. Używając ekologicznych przypraw przyczyniasz się do ochrony środowiska.

    Świat przyprawa to smak, kolor i zapach, co nadaje zwykłym posiłkom charakter. Przyprawy ekologiczne to nie tylko smak, ale również drogocenne właściwości zdrowotne dla ciała i duszy.  Przyprawy celowo zostały zaliczone do działu zdrowej żywności, ponieważ każda z nich wpływa na nasze samopoczucie. Przyprawy są starannie dobierane do oczekiwań klientów. Sklep oferuje naturalne przyprawy, pochodzące z ekologicznych upraw na terenie naszego kraju oraz z najdalszych zakątków świata.  Każda potrawa wymaga innej kompozycji smakowej, a my nieustannie rozwijamy gamę zdrowych przypraw.  Wybór przypraw oraz oferta poszczególnych producentów jest ogromna, a my postawiliśmy na ekologiczne, zdrowe i smaczne przyprawy polskich dostawców. Walory smakowe zawarte w bardzo wydajnych i ekologicznych opakowaniach trafiają w gust i oczekiwania naszych klientów. Cały wachlarz przypraw od soli i pieprzu poprzez cynamon i kurkumę, bazylie i chrzan daje ogromne możliwości w rozwoju kuchennych pasji. Firma Dary Natury jest czołowym producentem naturalnych przyprawa, bez ulepszaczy i sztucznych dodatków. Przyprawy ziołowe oraz gotowe kompozycje mieszanek do poszczególnych przypraw pochodzą wyłącznie z natury. 

  • Soki i oleje

    Soki i oleje - niezastąpione w codziennej diecie osób dbających o zdrowie.

    Ekologiczne oleje tłoczone na zimno z najcenniejszych roślin. Spożycie oleju roślinnego stale rośnie, a ich zwolennicy uzupełniają dietę w dobroczynne kwasy tłuszczowe. Oleje są stosowane najczęściej w trakcie posiłku. Zwolennicy olejów tłoczonych na zimno dodają je do sałatek lub jako dodatek do pieczywa, są też osoby, które bezpośrednio piją olej. Najczęściej jest to 1 łyżeczka oleju do maksymalnie 2 łyżek stołowych na dobę. Oleje zawierają następujące kwasy: kwasy tłuszczowe omega -3, kwasy omega – 6 i witaminy z grupy B, witaminę A, D, E, K oraz witaminę C. Oleje zimnotłoczone to najlepszy wybór dla stosowania zdrowej diety oraz idealna suplementacja dla wegan. Oleje ekologiczne to najwyższa jakość, zamknięta w szklanych butelkach, co gwarantuje świeżość oleju tłoczonego na zimno. Oleje nierafinowane to kolejna odsłona wartości odżywczych dla naszego organizmu, które są wykorzystywane zarówno w kuchni jaki i kosmetyce.
    Soki na bazie naturalnych składników, do których możemy zaliczyć owoce czarnego bzu, aloes i pokrzywę. Soki to nieodłączny element zbilansowanej diety, które są komponowane z myślą o poprawianiu jakości naszego samopoczucia. Poszczególne właściwości odżywcze, witaminy i minerały oraz węglowodany są dostosowane do indywidualnych oczekiwań każdego z nas. Smak soku oraz jego konsystencja zależy od rośliny, owocu, zioła lub warzywa z którego jest wytwarzany sok. Zdrowa żywność bazuje na właściwościach leczniczych czerpanych z natury, która oferuje bardzo dużo roślin, z których otrzymuje się zdrowe soki i syropy.

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 56 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 56 elementów

Śledź nas na Facebooku